divendres, 14 de desembre de 2012

MITJA DE L'ESPIRALL

Nova sortida per alguns dels components del NEVER, en aquesta ocasió tocava tot un clàssic la Mitja Marató de l’Espirall de Vilafranca del Penedès.

De les curses de mitges maratons de Catalunya possiblement sigui de les més antigues i probablement de les millors organitzades, no falta de res, l’atenció al corredor és genial, des de l’organització fins la bossa del corredor i amb un recorregut força entretingut


En aquesta ocasió hem participat Ceci, Sònia i jo (Miguel). Ceci no havia participat en cap cursa des de BSS i, Sònia i jo veniem la setmana anterior de participar en la mitja de Mataró.
La matinada es va presentar fresqueta, en aquella zona i per aquestes dates es normal que el termòmetre fregui temperaturas mínimes.
Tret de sortida a l’Avinguda de la Pelegrina, primers quilometres per la población de Vilafranca, fins el quilòmetre 5 que ja iniciem el camí cap a Guardiola de Font Rubí. En el 8 passem per davant de les caves de Vallformosa, a partir d’aquest punt i fins el 12 la cursa es converteix en un autèntic trenca cames amb contínues pujades i baixades, abans de continuar vull, personalment, agrair el suport i l’animació del grupet de la población de Vilobí, que cada any al pas dels corredors formen una cridoria impressionant. Passo pel control del 10 amb un temps de 48:48, temps discret però que esperava compensar a la tornada.
Una vegada passat el Qm 12 arribem a la población de Guardíola de Font Rubí, entrada a la población amb una lleugera pendent, zona d’avituallament i tornada cap a Vilafranca.El recorregut de tornada és una altra historia, favoreix el desnivell del traçat, continuament vas baixant, això et permet imprimir un ritme viu i constants fins arribar al Km 17 a l’alçada de les caves Valformosa, aquí comença un altre dels desnivells importants de la cursa, aquesta pujada arriba fins el municipi de Les Cabanyes 19,5 aproximadament.
A partir d’ahir, encara hi ha un altre avituallament al 20, cal fer l’últim esforç, que ajuda i molt el traçat de la via per tal de plantar-te en línea de meta amb forces i amb una sensació d’alegria per haver participat en una de les curses més maques que hi ha actualmente per la zona.
Una vegada passat la línea de meta, toca gaudir de l’ambient de corredors, recollir la bossa del corredor, la qual com cada any és impressionant, buscar l’entrepa i brindar amb els companys amb la copita de Cava que regalava un dels patrocinadors.

El temps finals dels nostres altletes:
Ceci: 2:06, Discret, Ceci no abaixis la guardia!!!
Sonia: 1:48 millor temps que la semana anterior a Mataró, molt bé “cansina”
Miguel: 1:40 Bon temps i bones sensacions.

Salutacions de rigor, una vegada més ens van trobar amb el ABUELO RUNNERS, salutacions des d’aquí i dessitjar-te que l’operació arribi aviat i la teva recuperació sigui rápida i efectiva per tenir-te a punt per la Marató de Barcelona (Rafa, espero que no te enfades por haberte copiado la foto, un abrazo).