dimecres, 5 d’octubre del 2011

XVI TRAVESSA SANT JOAN DESPÍ - MONTSERRAT

Participació del Never a la XI travessa Sant Joan Despí – Montserrat amb BTT, en aquesta marxa participen els nostres atletes David, amb tres acompanyants, Miquel, amb la seva tropa de Cornellà, Floren, Pani, Juanma, Pifa i Fran acompanyat pel Víctor. Aquesta és una marxa programada en principi de 75 Km, al final van sortir una mica de 80 Km, que surt de Sant Joan Despí i finalitza a l’ermita de Santa Cecília de Montserrat amb un desnivell acumulat de 2.300 metres segons la mateixa organització.



Sortida a les 08:00 hores a la rambla de Sant Joan Despí amb més de 1.000 bikers i una temperatura fresca que al cap de poc temps es va convertir en una calor força intensa. De sortida el tap inicial i es formen uns grups entre els nostres participants que no variarien durant tota la travessa. El David marxa cap endavant amb el seus i no para ni als primers avituallaments, darrera Juanma, Pifa, Víctor i Fran formen un grupet que es mantindria gairebé tota la travessa, una mica en darrera circulen el Miquel, Pani i Floren. Aquest grup arribaria pràcticament compacte fins al primer avituallament de Castellbisbal, on el Miquel i el Floren decideixen quedar-se una mica més endarrera.


Un cop passat aquest primer avituallament començava el festival, pujada al turó de la Guineuea, baixada a la riera, pujada a Can Oliveró, baixada a la riera, pujada a Can Puig, baixada a la riera i pujada fins a Ullastrell, és a dir terrenys totalment trencacames. A l’avituallament d’Ullastrell p.q. 35 aproximadament comencen a notar-se els primers problemes, la calor i el recorregut comencen a notar-se, David continua per davant del grup i ni el veiem al avituallaments, reagrupament del grup format pel Juanma, Pifa, Pani, Víctor i Fran. Miquel amb els seus i Floren continuen per darrera.




Continua la Travessa amb la baixada, tot i que correctament senyalitzada, força perillosa cap a la riera, pujada a la urbanització Ribas Blaves, Olesa de Montserrat, bucle per pujant al Turó de la Gronya tornar a Olesa i continuar per la riera fins a la Puda. Aquí ja és campi qui pugui estem al p.q. 51.2 aproximadament i la gent va força justeta. Víctor te molts problemes amb les rampes i els grups comencen a disgregar-se.
De la Puda a Monistrol de Montserrat i és aquí quant ja portem uns seixanta i pico quilòmetres i queden un 16 de pujada cap al monestir quant es produeix la disgregació total. David va per endavant amb els seus, darrera Juanma, Pifa i Fran comencen la pujada final, Víctor inicia la marxa, però els problemes de rampes li fan gira cua sense poder arribar a la meta. Per darrera Pani i Floren decideixen deixar-ho i ni ho intenten, Miquel i els seus comencen la pujada. Al final arribada a dalt dels atletes David i els seus per davant, Juanma, Pifa i Fran per darrera i tancant el Miquel i la seva colla.





En resum un gran dia de BTT amb un recorregut molt dur, com a mínim més que l’any anterior, amb 80 Km i pujada final al monestir de Santa Cecília, amb una bona organització.