diumenge, 26 de juny de 2011

TRIATLÓ B DE BALAGUER

Participació del Never al triatló de Balaguer en distància B, és a dir 1,9 km nedant, 90 km en bici amb un desnivell positiu de 1.700 metres i 21,1 km de cursa a peu. En aquesta cursa participen els atletes David i Fran, també ens acompanyen el Sergi i el Juan Carlos.Desplaçament a Balaguer durant el matí, per trobar-nos al box 1 al llac de Sant Llorenç de Montgai i deixar les bicis. Seguidament dinar al mateix al càmping del mateix llac i retorn a Balaguer per tal de deixar l’equipació de la cursa a peu al box 2.

La climatologia acompanya amb una calor bastant important i malauradament hores abans de començar la cursa, s’aixeca un vent bastant empipador que dificultarà sobretot el tram de bici.
Les previsions pels nostres atletes són per part del David intentar millorar la marca de l’any passat 6 hores 30 minuts i el Fran a intentar acabar, l’any passat no va passar el tall de natació més ciclisme.

A poc a poc s’apropa l’hora de l’inici de la cursa i el nervis es troben a flor de pell, ens comencem a posar els monos i el neopré, i cap al l’aigua.

Tram d’aigua:

Entrem a l’aigua i la primera sensació és que esta freda però bastant menys que l’any passat, intentem escalfar una mica i cap a la línia de sortida. Aquesta es fa espera una mica fins que tots els traitletes es posen darrera d’una línia imaginaria.

Sobre les 15:05 hores, s’inicia la cursa. El David tira cap endavant, i el Fran molt conscient de les seves limitacions es queda a la cua per tal d’evitar les típiques empentes i garrotades de l’inici del tram d’aigua. El David va fent, tot i que amb “problemilles” ja que per un cop d’un altre triatleta li va fer caure les ulleres.Darrera el Fran començava la seva guerra psicològica, tot i haver entrenat tot l’any a la piscina, nedar amb aigües obertes li provoca molta por i fins i tot atacs d’ansietat que li fan pensar en l’abandó. El circuit, de dues voltes a un semiquatdrat fa que cap a un costat el corrent provocat per l’aire ajudes a la marxa, però la tornada es fes a contracorrent. El vent era tant intens que desprès del primer pas, una boia fos arrencada pel vent.

A poc a poc anem fent camí i finalitzem el tram d’aigua amb el David amb un parcial de 48:22 i el Fran sortint l’últim de l’aigua amb un parcial de 1:00: 27. El pitjor ja estava passat.

Tram de bici:

Només iniciar el tram de bici en els primers quilòmetres direcció Balaguer, ja ens van adonar que aquest seria durissim, ja que a la duresa del recorregut que coneixíem de l’any passat aquest any havien de sumar-li el fort vent que feia.


Tot i això aquest es el sector que els nostres atletes portaven millor entrenat. El David va fent i tot i patir més del compte degut al vent fa un tram més que correcte. Per la seva part el Fran ha de pegar-se una bona pallissa per tal d’intentar passar el tall, aigua més bici 4 hores 55 minuts i que no li passés el mateix que l’any anterior que no ho va poder aconseguir.


A poc a poc el Fran començar a avançar triatletes i va agafant moral en la seva contrarellotge personal per tal d’intentar passar el tall. Especialment dur en aquest tram va ser la segona pujada al port d’Ager amb el vent de cara, i la rampa del bucle de Os de Balaguer. L’organització i el voluntaris de deu, amb molt avituallaments i amb un tracte vers els triatletes espectacular, amb detall especial amb el pot de l’organització amb beguda isotónica freda al bucle de Os de balaguer que amb la calor i l’esforç entrava de maravilla.

Per finalitzar aquest tram el David el passa amb un parcial de 3:50:02 patint més del previst i el Fran aconsegueix passar el tall després de fer un esforç descomunal i fer un boníssim parcial de 3:42:45 segons el seu comptaquilòmetres, ja que no el va marcar el xip.


Cursa a Peu:

Comença la cursa a peu que es tractava d’un circuit pràcticament pla per una carretera d’anada i tornada pels voltants de Balaguer per passar per línia de meta i pel centre de la població.


El David va fent amb més problemes dels previstos degut a la duressa del tram de bici però amb un bon ritme. El Fran tot i que molt content i fins i tot emocionat per haver passat el tall i sabent que finalitzarà, la primera volta pateix molt, ja que les cames les te com roques de l’esforç al tram de bici però poc a poc es va deixant anar i finalitzarà el triatló. El fet de ser un circuit a tres voltes et permet anar creuant-te amb la resta de triatletes i donar força vidilla, també el fet d’anar passant per línia de meta i veure als acompanyants et dona moltíssima moral.A poc a poc van passant les voltes i el David aconsegueix signar un correcte parcial de cursa a peu amb 1:59:21 i un total de 6:37:45 i el Fran mort però contentíssim aconsegueix finalitzar amb un parcial de 2:12:30 una altra vegada segons el meu pulsometre i un total 7:07:32.


En resum una molt bona participació del Never, que amb el Fran ja te cinc Finisher en distància mig Iron Men amb el Jose, Joan i Esteban, i una forta abraçada per aquest últim que per una lesió no va poder participar en el Iron Men de Salou del passat dia 5 de juny.

Força Never.