dimarts, 22 de juny de 2010

TRIATLÓ B DE BALAGUER

Participació del Never a la IIª edició del Triatló B de Balaguer en llarga distància, 1,9 km nedant, 94 km bicicleta i 21 km de cursa a peu. En aquest triatló participen els atletes Esteban, Jose, David, Fran i ens acompanya el Domenec ( Xenon). El punt de reunió és al brifing de la prova, a l’ajuntament de Balaguer a les 10:30 hores. Ens trobem al punt concretat i la tensió es mascava. La primera impressió és que hi havia molts PROS i que la gent era molt professional, però estic convençut que en il·lusió no ens guanyava ningú. Al brifíng ja ens indiquen que el circuit de bici seria molt dur, però tot i tenir-lo assumit, al realitzar-lo a la tarda va semblar molt més dur encara. Després d’agafar els dorsals i de deixar les sabatilles al box 2, reagrupament i desplaçament al Box 1, al llac de Sant Llorenç de Montgai per tal de donar els últims retocs a les bicis i dinar.
El Never amb el Xenon, ja li hem encarregat el maillot.

Després de dinar, cafè i tertúlia, els nervis estaven a flor de pell, i l’ambient ja es palpava. Seguidament cap a la zona de sortida, per l’horitzó es començaven a dibuixar uns núvols negres que no tenien molt bona pinta, tot i això ens van respectar i no va ploure. El ritual de posar-nos el neoprè, i sense adonar-nos ja ens trobàvem a la sortida.
Tram d’aigua.
Només ficar-nos dintre les previsions es van complir, aigua gelada, es comentava que estava a 16,5º i degut a les pluges dels últims dies el llac estava bastant brut i amb una relativa corrent. El circuit era fer dues voltes a un circuit marcat amb boies, les males llengües i les no tan males, van afirmar que en comptes de nedar 1900 metres, van regalar uns 300 metres més. En aquest tram i com estava previst, l’atleta Esteban es destaca sortint de l’aigua en 38 minuts, seguit del Jose amb 43.30, David 44.02, Xenon 48 aproximadament i Fran 1:10 penúltim de tots els atletes i últim dintre del control.
Al ataque.

Jose sortint de l'aigua.

David sortint de l'aigua amb cara de fred.

El Xenon començant a treure's el neopré dintre de l'aigua.

Encara que per l'estil sembli David Meca és el Fran.


Tram de Bici.
Tram molt dur de 94 km amb un desnivell acumulat de 1.500 metres, la veritat és que el circuit era preciós, amb el trànsit totalment tallat, i això si, com he llegit en algun blog, crec que van pujar totes i cadascuna de les pujades de les comarca. Tot i la duresa circuit molt maco, amb uns avituallaments perfectes i un final amb la pujada al mur de la creu espectacular. En aquest tram els atletes David i Jose que van sortir gairebé junts de l’aigua amb anat tota l’estona veient-se arribant a la segona transició pràcticament junts, amb un temps de 3 hores i 51 minuts, per endavant l’Esteban va realitzar un temps de 3 hores 40 minuts, del Xenon no tenim temps, i el Fran 4 hores 1 minut que no li va servir per passar el tall.


L'Esteban al mur de la Creu.

El Jose al mur, una mica més ràpid i no surt.
El David fent l'últim esforç al mur.

El Fran pujant el mur.

Gràcies pels ànims.

L'Esteban arribant a la segona transició.

El Jose encara tenia forces per riure.

El David fins i tot saluda.

El Xenon arribant al box 2.

El Fran arriabant al box 2, encara no sabia que arribava fora de control.

El Fran i un altre atleta demanant als jutges que ens deixessin sortir, no va ser possible.

Tram de cursa a peu.
Tram pla de tres voltes a un circuit de 7 quilòmetres pels voltants de la llera del riu a Balaguer. Pel que comenten els que van poder córrer, circuit molt dur psicològicament, ja que el fet de donar tantes voltes es feia molt monòton. Tot i això, els avituallaments perfectes i l’organització una altra vegada deu. En aquest tram i fent honor al nom del club, els nostres atletes David i Jose van fer tot el tram junt arribant amb un parcial de 1 hora i 54 minuts, Esteban 1 hora 56 minuts i Xenon una altra vegada sense referències però finalitzant com un campió
.
L'Esteban a la cursa a peu.

David i Jose, NEVER RUN ALONE.

El Xenon enfilant els últims metres.
En resum triatló duríssim, això ja ho sabien, amb una organització de deu. Des d’aquest blog modestament donar las gràcies a tots els voluntaris i organització i un però bastant important als jutges de la federació catalana de triatló per la seva intransigència. Després que el tram d’aigua fos més llarg, van mostrar-se totalment inflexible amb el tall de temps aigua – bici i van deixar a 30 atletes fora de control entre ells el Fran, i van desqualificar a l’atleta Xenon per perdre el dorsal en el tram de bici. Modestament crec que hi ha molts triatletes que el seu repte es acabar, i amb la seva actitud tot i les súpliques per part de l’organització no fan un gran favor per promoure aquest esport.

L'esteban a l'arribada.

Jose i David, FINISHERS.

El Xenon, lo puto crack.

Resultats;
Esteban : 6 hores 15 minuts 15 segons Pos. 142/257. Un crack.
Jose: 6 hores 30 minuts 28 segons Pos. 179/257. Excel·lent.
David: 6 hores 30 minuts 28 segons Pos. 180/257. Excel·lent.
Xenon: 7 hores 09 minuts 37 segons Desqualificat. Un altre crack.
Fran: No passa el tall de temps aigua bici. “Manolete, manolete, si no saber nadar pa que te metes”.