dimarts, 5 de març del 2013

MARATEST DE BADALONA





Crónica del gran Albert.


Últimes tres setmanes per la marató de Barcelona, gran repte de l’any, i per fi una prova per alguns participants del Never en la que es veu com està cada atleta en la seva preparació. 
La prova es tracta d’una cursa de 30 quilometres, per tal de posar al límit al cos i poder arribar a les sensacions del conegut “muro” de la marató. 
En aquesta prova participèn els atletes Albert, Miquel, i Jordi. Per una altre banda tot i que Fran no corria aquesta cursa, estava mentalment amb nosaltres donat que corria la seva primera “Marato de Sevilla”. 
Aquesta prova era desconeguda pels atletes ja que cap membre del never havia participat fins aleshores, i s’afrontava sense cap més informació que la de la organització.
Els atletes Albert i Miquel, van aparcar sense cap problema al parquing del centre Màgic Badalona, a l’espera de trobar-se amb Jordi que corria a casa, de fet viu a cinc minuts del lloc. 

Un cop sortim del pàrquing, es nota la sensació de fred i vent d’aquest dies, i psicológicament en aquest moments era durillo iniciar una prova tant llarga, tot i així Miquel fa el seu cafe llarg de rigor, i anem a la recerca de Jordi per l’entrega de dorsals. 

Com cada cursa va haver moments de tensió ja que Jordi s’havia deixat el telèfon a casa i no podíem contactar amb ell, i Albert i Miquel es veien sortint sense dorsal.


Finalment trobem a Jordi i a correr cuita col·locació de dorsals i cap a la sortida, que per primera ocasió va ser a primera línia amb els atletes d’èlit. 
Molt bona oganització i molt bon ambient de sortida amb animadors i speakers ballan el Gangnam Style, tot i que la sortida es va fer una mica pesada donat que es va retrasar 6-7 minuts de l’hora prevista. 
La cursa constava de dues voltes a circuit, de 15 quilometres, totalment plana, i realment no es va fer pesada en cap moment, va ser una cursa bonica, ja que tot i que inicialment s’inicia pel polígon de Xina Town de badalona posteriorment es corre pel passeig marítim en direcció Montgat per a la tornada passar pel centre de Badalona, i per tant ab la segona volta es tenia coneixement del que restava de cursa.
Els avituallaments van ser molt correctes, amb l’entrega de beguda isotonica i gel energètic, a més de aigua i fruita. 
Jordi per la seva banda va fer la seva cursa, tirant desde la sortida al seu ritme habitual, tot i que va fer una bona cursa el seu genoll va patir més del compte, tenint sensacions estranyes de cara a participar en la marató. Esperem una bona evolució de la seva lesió i que es recuperi per la mateixa, tot i que ja coneixem aquest atleta molt obstinat, i a vegades no sap frenar les seves ganes de baixar temps. 
Albert i Miquel van iniciar amb un ritme cómode però constant, amb la intenció de simular la marató, però amb un ritme potser massa agoserat, almenys per Albert. Tot i aixi van anar junts pràcticament tota la cursa i únicament els ultims quilometres Miquel es va escapar lleugerament. Tot i així un ritme molt alt de 04’51’’ segons de mitjà.

Finalment els temps:
Jordi 2h 15’ 55’’ (Es va quedar potser insatisfet per la lesió)
Miquel 2h 26’ 20’’ (Molt bones sensacions, i en molt bona forma)
Albert 2h 27’ 12’’ (Bona cursa, però s’ha d’abaixar el ritme a la marató)